18.11.2012

Kanaviçeli, dantelli havlu




Görmemişin 100 gramlık dantel ipliği olmuş, tutmuş her yere onu kullanmış :) Tam da böyle oldu. Kanaviçe işleyemediğim zamanlarda dantel örüyorum ya, bir akşam bu bir türlü bitmeyen ipimle dantele başladım. Dantel devam ederken krem rengi havluya tek renk işleme fikri geldi aklıma. Şu altta gördüğünüz görüntüyü hayal etmiştim, tam da hayal ettiğim gibi oldu.Resimleri sondan başa dizdim.(Genelde böyle yapıyorum.Maksat sayfa açıldığı anda göze daha hoş bir görüntü hitap etsin)























Bu havludaki işlemeleri de dantel ipini 2 kat yaparak işlediğimi de belirtmeliyim.

Mutlu pazarlar...





18 yorum:

  1. Monokrom desen ve danteller şahane uyumlu!
    Rengin güzelliği bu kombinle daha da ortaya çıkmış. Çok beğendim ellerinize sağlık.

    Sevgiler ve iyi Pazarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nurdan hanımcığım :) Hayal ettim ve yaptım :)

      Sevgiler ve size de iyi pazarlar.

      Sil
  2. Sevgili Peşkir, şimdi bu canım dünya güzeli havluyu biri yüzüne sürüp mahvedecek mi yahuu!! ben kullanmaya kıyamam ki:) misafir havlusu diye astım diyelim Allahım lütfen misafir dantele ve işlemeye dokunmasın, kenarından kenarından silsin havluya ellerini diye dua ederken bulurum kendimi. çok zahmetli ve çok güzel bir iş, hem dantel, hem nakış bu kadar işçilik olan bir şey ancak misafire gösterilir, ama kullandırılmaz. yanına şöyle bir lefha asarım ,hafluyu astıktan sonra
    Misafirin dikkatine!!
    bu havluyu yapıp işleyinceye kadar ve de dantelini örünceye kadar anam ağladı . şimdi eee insaf sen bu havluya yüzünümü silmek istersin, yoksa yan tarafta ziyaretçi defteri var, not mu bırakmak istersin! çok sevdim havluyu ,vallahi kullanmadım ,yan tarafta duran kağıt havluyu kullandım diye :)

    YanıtlaSil
  3. Filizcim harikasın! İlaç niyetine okuyorum bu karamsar günlerimde. Ben de bilmiyorum misafire kullandırabilirmiyim :) Sadece dantelli veya sadece kanaviçeli kullandırıyorum ama ikisi birarada hiç kullandırmadım :)
    Ziyaretçi defteri fikri harika!
    Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Peşkir, bu ülkede karamsar olmadan geçirebileceğimiz bir gün yok maalesef. isviçre, norveç ,isveç gibi yerlerde yaşamak lazım dertten uzak olmak için.gerçi norveçte aldı nasibini dertten yana.dua edelim uzaklara düşen ateş bizim ocağımıza düşmesin. ateş düştüğü yeri yaktığı gibi bizi yakmıyor, Allah taşıyamayacağımız dertleri vermesin. mesela benim sevdiklerim benden önce ölmesin, diğer dertlere üzülürüm, ama ölümün yıktığı gibi yıkamaz beni.Allah tez zamanda seni karamsar yapan dertten kurtarsın inşallah.hem burada karamsar olması gereken benim yahuu ben oğlağım 24 saat negatifim, bu dünyaya neden geldim diye en çok ben isyan ederim!dalgacı yanım olmasa ben kaç kez batmıştım derin karanlıklara bir bilsen.

      Sil
    2. Her güzel dileğin için AMİN diyorum. Benim oğlak olan birinden olumsuz bir duyumum yok. AMA koç olanlar okursa kusuruma bakmasın. Koçlar hem kendilerine hem de çevrelerine hayatı zehir ediyorlar.
      İyi ki dalgacı yanın var ki biz de gülme payımızı alıyoruz :)

      Sil
  4. Vallahi çok güzel billahi çok güzel nakış kısmı da dantel kısmı da, amma velakin aynen Filiz gibi düşünüyorum ben de, "Yazıktır, günahtır, bunlar havludan öte kumaşlara layık şeyler, yarın ruzi mahşerde hesap sorar sizden bunca elişi, göznuru, bir daha düşünün bence de :)))"
    ellerinize sağlık, sevgiler bir de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam tamam bundan sonra havluya bu kadar emek vermeyeceğim :) Korktum mahşerden ;)
      Çok çok teşekkür ederim,sevgiler benden de :)

      Sil
  5. ofoooffffoofff superrrr.bu dantele zaten bayılmıştım boylede ınanılmaz guzel olmuş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilciğim :) Facebook sayfamda yeleğini gördün mü? 10marifetten paylaştım :)

      Sil
  6. Canım benim ellerine sağlık yine çok güzel olmuş..Güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yorum yazan ellerine sağlık.

      Sil
  7. Renk uyumu, desenin zarifliği ve hepsinin biraraya gelmiş hali muhteşem olmuş.Elinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. çok begendim çok güzel bir havlu olmuş emeğinize ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim ve hoş geldiniz :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba.
    100. izleyiciniz olarak elişlerinizi çok beğendiğimi yazmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin hanım, umarım yanıtımı okursunuz. Nasıl oldu bilmiyorum ama yorumunuz gözümden kaçmış.Şimdi gördüm. Çok teşekkür ederim :)

      Sil