9.11.2012

Bir çarpı işi, bir dantel




İlk görüşte bu da ne diyebilirsiniz. Oğlum geçen hafta ''benim için de bir şey işler misin'' dedi. İşlemez miyim ? Bu aralar oynadığı Minecraft adında bir oyun var. O oyunun figürlerini istedi. Önce ayraç yapma fikrinde olduğumuzdan kumaşı da ona göre kestim. Bir kaç günde işledim. Sonradan oğlum fikrini değiştirdi, pano yapmaya karar verdik. Şimdi uygun çerçeve arıyoruz.





 Diğer işim yine bir dantel. Benim bir dantel daha bitirmem evde çok oturmadığıma işaret.Bloğumu ve diğer blogçu arkadaşları ihmalim de bu yüzdendir. Evde genelde çarpı işi yapıyorum. Bu aralar bir taraftan Almanya'dan aldığım bir dergiden Geyşa tarzı bir şey işliyorum. Bir taraftan da bu danteli de kullanacağım bir havlu. Böyle olunca iki iş de yavaş gidiyor. 






Ha bir de hiç sevmediğim kış moduna girdim. Mümkün olsa dünyanın en sıcak ülkesine kaçmak istiyorum bu aylarda.

Neyse... Sağlık olsun diyelim.

Selamlar, sevgiler herkese... 



18 yorum:

  1. peşkircimm oglşuına yaptıgın panoda cok hoşş..çok degerlı...ama dantele bıttımmm yaaa:)) renk super model superrr

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür arkadaşım.Sıcağı sıcağına yetiştin. Facebook sayfama da hoş geldin :) Sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. oğlunun panosu çok hoş olmuş:)))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Peşkir Hanım,

    Sizinle zevkler ortak ama kış sevmezliğinizle bu uyumu tam ortadan ikiye ayırdınız şimdi :)) Ben bir kar ve kış sevdalısı olarak sıcakların geçişini 101 pare top atışı işle kutluyorkken sizin sıcak ülkelere göçme hazırlığınıza şaşırdım az biraz:)))

    Neyse o da nazar boncuğu olsun bakalım aramızda...

    Çarpı işlerinize yaptığım yorumlar aynı istikamette devam ediyor ancak :) Ellerinize sağlık, oğlunuz da güle güle kullansın tam istediği gibi olmuş...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın Nurdan hanımcığım, sevmiyorum kışı. Sürekli güneş görmeliyim.Yoksa sürekli üşüyorum ve mutsuz oluyorum. Beni ne zaman sıcak basacak diye bekliyorum neredeyse :)
      Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için.
      Sevgiler benden efenim :)

      Sil
  5. Kutlarım Sevgili Peşkir, aynı anda bir kaç iş yapmak maharet gerektirir. bir koltukta bir kaç karpuz taşıyabilen nadir yetenklerdensiniz kuzum. Küçük bey kaç yaşında acep ?çok şanslı, hayallerini hemen yaptıracak bir anne bulmuş daha ne istiyor canımm ..Allah siz anne oğlu hiç ayırmasın. çok başarılı güzel bir iş ellerine sağlık.
    sıcak iklimde çabuk yaşlanırsın napacan sıcağı, soğukta taze kalırsın . neden rus kızlar bu kadar güzel zannediyorsunuz kuzum soğuk sayesinde güzeller. bu yüzden kutuplara taşınıp buz tutup sonsuza kadar taze mi kalsam deyyom :) noel baba bile bu yüzden ölmüyor, adam kutuplarda hep genç kalıyor yahuu :)tabii bacalarda takılıp kalmadıysa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz hanımcığım, siz sakın bir yere gitmeyin. Ne güzel bir şey gene gülerek cevap yazıyorum. Küçük beyimiz 2 ay sonra 15 olacak. Zaten hiç kıyamam ona. Bazen sadece kural olması gerektiği için kural koyarım ama içim sızlayarak :)Amin güzel dileğiniz için. Doğru sıcak yaşlandırır ama ruslar bence çok doğru örnek değil.Çünkü gençleri güzel oluyor.35 ten sonra bozuluyorlar :) Oysa biz öylemiyiz, her dem güzeliz :)Aynen dediğiniz gibi Noel baba bacada kaldığından hala yaşıyor :)
      Zihninize,espri yeteneğinize ve ellerinize sağlıklar olsun :)


      Sil
    2. he ya bu yabancı hanımlara hep öyle diyorlar, 35 den sonra çirkinleşiyorlar diye bir kaç yerde daha duydum. belki ruh güzelliklerini geliştirmiyorlar diye, dış güzellikte bir yere kadar demi. akdeniz hanımları demek daha güzel yaşlanıyor, benim anneannemin cildinin güzelliği kendi yaşıtı avrupalı hanımlara bin basar yahuu :)he ben arada uğrarım yahuu çarpı işini ve de sizi çok sevdim ben :)

      Sil
    3. Benim annemin de güzel cildi ama malesef ben tüttürücü olduğumdan cildim problemli.
      Her zaman beklerim Sevgili Filiz :)

      Sil
  6. Uzun zamandır yoktum buralarda gelir gelmez bloguna yeni işlerine bakmaya geldim. :] Bunlarda her zamankiler gibi çok güzeller, hayranlıkla resimleri inceliyorum. Ellerine sağlık. :] Hı bu aylarda dünyanın en sıcak ülkesine kaçıyormuşsun, giderken beni de götürmeyi unutma sakın buralar çok soğuk. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etme Burcu ben de yoktum :) Hatta geldim de hala komşulara(blogçu arkadaşlar) görünmedim :)
      Uzun uçuştan korkmasam hemen gideceğim sıcak ülkelere :) Merak etme seni de götürürüm :)
      Çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için.

      Sil
  7. ben sizi neden daha önce hiç görmemişim :(
    paylaştığınız face sayfasındaki şablonlar arasında kayboldum diyebilirim :) sizin yaptığınız havlulara bittimmm ben ne yapsam onumu bunumu derken bayaa bi vakit kaybettim :)))


    ellerinize ve emeğinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldiniz, geç de olsa buluşmuşuz. Kısaca blok sayfanızı da ziyaret ettim. İbrikte gözüm kaldı.
    Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. İkisinide çok beğendim havlu kenarına bayıldım. Dantelle aram yoktur yapamam ama çok severim güzel işlemişsiniz kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. Pano çok tatlı yaaa böyle cıvıl cıvıl renkli bir çerçeve (aklımda maçık mavi bir şey belirdi) çok güzel olur bence. O dantelin renginede bitmiştim zaten daha önce. Ama bu kış modunu ben hiç sevmedim Ümmühan hanım söylemeden geçemeyeceğim sanki çok mutsuzmuşsunuz gibi hissediyorum ben nedense :/

    YanıtlaSil
  11. İyi fikir Duygu can açık renk çerçeve :) Benim de gözümde canlandı.
    Malesef geçmiş zaman içinde ekim ayında kayıplarımız var. O kayıpların etkisiyle sanırım her sonbahar beni sarsıyor. Neyseki sonra kış, sonra bahar :)

    YanıtlaSil