30.10.2012

Çok eskilerden

 Geçenlerde hamarat blogçu Nalan Ünal eskiden işlediği bir tabloyu paylaşınca hatırladım. Benim de vardı eski işlerim. Bayramda anneme gittiğimde yıllarca duvarda başımızın üstünde duran, henüz 14-15 yaşlarında işlediğim, rahmetli babacığımın da emeğime saygı gösterip çerçevelettiği, anneminse iki yıl önce babamızı kaybettikten sonra onu hatırlatan her şeyle birlikte duvardan indirdiği panomu da aldım geldim. Çerçevesi çok eskimişti, camı ile birlikte attım. Kumaşı henüz yıkamadan fotoğrafladım. Daha sonra yıkayıp herhangi bir şekilde değerlendirmek istiyorum.





Daha bir çok şey var eskilerden ama nerede bilmiyorum. Mesela bir testili kız panom vardı,o zamanlar çok moda olmuştu. Bulursam onu da paylaşırım :)



26 yorum:


  1. O yıllarda belli başlı bir kaç model vardı, bu yayınladığın da, bahsettiğin testili kız da en popüler olanlarıydı:) zeminde de hep böyle siyah renk tercih edilirdi. Sayende yine geçmişe yolculuğa çıktık:)

    Babacığın nurlar içinde yatsın. Allah gani gani rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  2. Aynen söylediğin gibi Nalan :) Hatta ben unutmuşum,kardeşim hatırlattı :) Senin sayende başladık geçmişe yolculuğa :) ama biraz hüzünlü de olsa iyi oldu.
    Babam için AMİN diyorum ve çok teşekkür ediyorum sevgili Nalan.

    YanıtlaSil
  3. siz bu işe daha çocukluktan adamışsınız kendinizi demekki :) ama çok sevimli bir panoymuş bu siyah olması da farklı bir hava katmış. Babanıza Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  4. Aynen öyleymiş Duygu :) Kocaman bir AMİN babam için. Söyleten yüreğine, yazan parmaklarına sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ben de hatırladım bu deseni ve testili kızı, ellerinize sağlık. Aplike edilip, çanta ya da kırlent olur.
    Babanız nurlar içinde yatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlarımız az çok ortaya çıkıyor bu arada. :) Fikirlerinize çok sevindim. Kırlent aklıma gelmişti ama çantayı düşünmemiştim.
      Babam için AMİN diyorum ve çok çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. çok güzel.nur içinde yatsın babanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ve AMİN Yasemin hanım.
      Teşekkürler :)

      Sil
  7. Elinize emeğinize sağlık,ne güzel işlemişsiniz..Benim de 14-15 yaşlarında işlediğim seccade ve vitrin takımlarım var..Babanız da el emeğinin değerini biliyormuş,nurlar içinde yatsın..
    Sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan'ın hareketiyle geçmişe doğru bir yola çıktık. Ne güzel oldu! Bir gün siz de paylaşın,görmeyi çok isterim. Ben yıllanmış şeyleri çok severim.(Yaşlanma belirtileri)
      Babam için gene kocaman bir AMİN diyorum ve çok teşekkür ediyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Eveeet bende siyah zemin üzerine saman rengi iplikle işlemiştim bu örneği:)) hatta iki tane işleyip birini arkadaşıma hediye etmiştim.Hakikatli dostumun hala duvarında.Hatırlattığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, bir çok arkadaşım bir çok şey hatırladı bu fotoğraftan sonra. Hatıralara dokunmuş oldum :)
      Ben çok teşekkür ederim Gülden hanım ziyaretiniz için.
      Sevgiler...

      Sil
  9. eveettt bende cok ıyı hatırlıyorum bızım genckılık zamalarımızdan bunlar...o testılı kıza bayılırdım yayınlarsan bende yaparım peşkir cimm....

    YanıtlaSil
  10. Serpil hanımcığım,bugün böyle eskilere dokunduk :) Malesef testiliyi henüz bulamadım. Bulursam kesin paylaşırım.
    Teşekkür ederim ziyaretin için :)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık arkadasım nostaljik bir hava esti buralara doğru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oldu bugün arkadaşım.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. Ooo eski sandıklar açılmış burada :)
    Peşkir hanımcım deşin bakalım neler çıkacak daha :) Bu model çok tanıdık aslında ben işlemedim ama etrafımda bu ve benzeri, en çok da burçları işleyen arkadaşlarım vardı hatırlıyorum :)

    Yaşlanmış mıyız ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda bir yorumda ve sanırım sizin bir yazınıza yorumumda yıllanmış ve yaşanmışlıklara meraklı olduğumu yazmıştım ve bu da sanırım yaşlanmaya başlama işareti ;) Bakarmısınız 'yaşlanmaya başlama' diyorum :) Bir taraftan da kabullenmek istemiyorum :)
      Sağlıklı ve huzurlu yaşlanmayı diliyorum hepimize.

      Sil
  13. hatıladım bende bu modeli bir komşumuzda vardı çok güzel ellerinize sağlık:)) banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öznur hanım.Ziyaretinize sevindim. Sayfanızı takibe aldım bile.

      Sil
  14. çok güzelmiş :) üzerinde bir sürü anı taşıyan her şeyin ayrı bir enerjisi olur, bu panoda onlardan, çok kıymetli.15 yaşında böyle yetenek olunca size çok görücü gelmiştir be yaa:) bizim köyde güzel nakış yapan kız şöhret olur bir sürü görücü gelirdi istemeye :) ben hiç nakış konusunda şöhret olmadım köyde yaaa :(

    YanıtlaSil
  15. Öyle çok görücü gelmedi Filiz hanımcığım :) Ben çirkin ördek yavrusuydum. Kuğu olduğum sonra anlaşıldı :)

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Peşkir, sonradan kuğu olduğunuz yine anlaşılmış canımmm :)hiç keşfedilmeden sınır taşı gibi bir ömür bekleyenlerde var :) mesala kim acaba dersiniz ..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Filiz,yaşınızı bilmiyorum ama ben kendi tecrübelerime dayanarak diyorum ki: Kadın 40 yaş civarında en kadındır,en güzeldir,en kişiliklidir. Çünkü bir çok şey oturmuştur. Size gerçekten saygı duyuyorum. Çünkü bir çok kadın(belki ben de) kocasına karşı bağımlı(psikolojik). Koca kaçsa veya bir şey olsa sudan çıkmış balığa dönüyor.Bir kadının hayatını bir partnersiz sürdürebilmesi onun gücünü gösterir. Neyse...Benim de çenem bazen düşüyor :)
    İyi ki varsınız!

    YanıtlaSil
  18. yaşımı yazayım 24 aralık 76 doğumluyum efem :)ve yeni yıl gelmesin gelecekse geri gitsin mesela tekrar 1994 olsun ne olur yani bir kaç rakam düşse yıl canımm :)paradan sıfır eksilttikleri gibi yıllardan da bir kaç rakam atıverseler ne güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
  19. En güzel yaşlara var daha :)Bence de yaştan rakam düşmeli veya bir yaştan sonra 3 senede 1 yaş ilerlemeli :)

    YanıtlaSil