30.11.2012

Geyşa'm





Aslında epey zaman oldu başlayalı ama üstüne bir kaç farklı iş yaptığım için bitirmem uzun sürdü. Bittikten sonra da bilgisayarım bozuldu, bir kaç gün daha beklemem gerekti. Sonunda paylaşabiliyorum.

Ebatları biraz büyük olduğu için malesef hazır bir çerçeve bulamadım. Şimdilik bekletiyorum uygun bir çözüm buluncaya kadar.







Geyşa'mı en alttaki resimdeki yurtdışından aldığım bir dergiden işledim. Dergi siyah beyaz pafta olarak yayınlamış deseni. Malesef  takip ve işleme renkli şemalar kadar kolay olmuyor.





Renklerde de her zaman olduğu gibi biraz oynadım :)









Malesef bu kez şema paylaşamıyorum. 





27.11.2012

Bir küçücük kedicik



Şemayı gördüm ve ''yapmalıyım'' dedim. Dedim ama elimde yarım işler vardı bitmesi gereken. Birbuçuk ay önce şemayı yazıcıdan çıkarttım, bir kenarda bekledi. Geçen yazımda sanırım sözetmiştim. Geyşa işliyordum. Önceki gün onu bitirdim. Fakat bloğuma koymadan bilgisayarım rahatsızlandı.Şu anda bu yazıyı oğlumun netbookundan yazıyorum ki bu hiç hoşuma gitmiyor. Geyşanın resimlerinin bazılarının boyutlarını küçültmem veya kırpmam gerekiyor. Bu yüzden dün başlayıp bugün bitirdiğim bu küçücük kedicik öne geçmiş oldu. 






Ve şemamız. Şema için kaynaklardan birisi şurada:







18.11.2012

Kanaviçeli, dantelli havlu




Görmemişin 100 gramlık dantel ipliği olmuş, tutmuş her yere onu kullanmış :) Tam da böyle oldu. Kanaviçe işleyemediğim zamanlarda dantel örüyorum ya, bir akşam bu bir türlü bitmeyen ipimle dantele başladım. Dantel devam ederken krem rengi havluya tek renk işleme fikri geldi aklıma. Şu altta gördüğünüz görüntüyü hayal etmiştim, tam da hayal ettiğim gibi oldu.Resimleri sondan başa dizdim.(Genelde böyle yapıyorum.Maksat sayfa açıldığı anda göze daha hoş bir görüntü hitap etsin)























Bu havludaki işlemeleri de dantel ipini 2 kat yaparak işlediğimi de belirtmeliyim.

Mutlu pazarlar...





13.11.2012

Tığ işi pazar filesi


Uzun zamandır aklımdan geçiriyordum file örmeyi. File
bana çocukluğumu hatırlatıyor. Hem de çevreci bir fikir. İnternette bir blogda gördüğüm zaman kesin kararımı verdim. Fakat kaynak blogda keten ipten yapılmıştı, bende de boyanmış, daha ince ham pamuk ipliği vardı. Hani şu eskiden yorgan kaplanan iplerden. Bu yüzden ölçü ve sayılara hiç uymadım. Yapmak isteyenlere orijinaline uymalarını tavsiye ederim.















Kaynak:
http://www.purlbee.com/crocheted-linen-grocery-tote/





9.11.2012

Bir çarpı işi, bir dantel




İlk görüşte bu da ne diyebilirsiniz. Oğlum geçen hafta ''benim için de bir şey işler misin'' dedi. İşlemez miyim ? Bu aralar oynadığı Minecraft adında bir oyun var. O oyunun figürlerini istedi. Önce ayraç yapma fikrinde olduğumuzdan kumaşı da ona göre kestim. Bir kaç günde işledim. Sonradan oğlum fikrini değiştirdi, pano yapmaya karar verdik. Şimdi uygun çerçeve arıyoruz.





 Diğer işim yine bir dantel. Benim bir dantel daha bitirmem evde çok oturmadığıma işaret.Bloğumu ve diğer blogçu arkadaşları ihmalim de bu yüzdendir. Evde genelde çarpı işi yapıyorum. Bu aralar bir taraftan Almanya'dan aldığım bir dergiden Geyşa tarzı bir şey işliyorum. Bir taraftan da bu danteli de kullanacağım bir havlu. Böyle olunca iki iş de yavaş gidiyor. 






Ha bir de hiç sevmediğim kış moduna girdim. Mümkün olsa dünyanın en sıcak ülkesine kaçmak istiyorum bu aylarda.

Neyse... Sağlık olsun diyelim.

Selamlar, sevgiler herkese...