18.01.2012

BEBEK ÖNLÜĞÜ

İnternetten (linki altta) bulduğum örnek çok hoşuma gitti.İlk boşluğumda ördüm.3 iple örmek biraz sıkıcıydı.Süslemeleriyse çok zevkliydi.Bakalım bu şirin önlük hangi tatlı bebişe gidecek :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=228743007202274&set=a.228742943868947.55686.137182929691616&type=1&theater







16.01.2012

HELVA KUTUSUNDAN TAKI KUTUSUNA

 Macera büyük bir markette ahşap kutuda helvayı görmemle başladı.Açık söylemem gerekirse sadece kutusu hoşuma gittiği için satın aldım.Helvayı da çok seviyorum ama helvanın bir kalori bombası olduğunu da biliyorum.Sonuçta helva yendi.(Ben yemedim ama :) Kutu bana kaldı.
 Daha önceden runner yaptığım kumaştan parçalar vardı.Küçük bir parçaya gördüğünüz çiçeği işledim.İşledim işlemesine ama bunu nerede kullanacağım hakkında henüz bir fikrim yoktu.Sonra beynimde bir şimşek çaktı :) Evet evet ''buldum,buldum'' diyerek helva kutusuna koştum :))
 Sıra geldi helva kutusunu hazırlamaya.Daha önceden bir kaç yağlı boya çalışmam olmasına rağmen ahşap boyama ile ilgili hiç bir deneyimim yoktu.
 Aklıma oğlumun akrilik boyaları geldi.Hafızamın derinliklerinde önce bir kat astar boya atılması gerektiği gibi bir şeyler olmasına rağmen direk siyah boyayı kutunun alt tabanına ve kapağına uyguladım.Öylesine...Bir çocuğun boyaması gibi.
 Akrilik çok çabuk kuruyor.Bunu da öğrenmiş oldum.Sonra kutunun çevresini burada turkuaz görünen ama aslında yeşil olan boyayla boyadım.
 Sonra gene oğluşumun odasından yürüttüğüm yapıştırıcıyla kanaviçe işlediğim parçayı kapağın üstüne yapıştırdım.
 Böyle bir görüntü oldu.Hoş ama mat.Biraz parlasa fena olmazdı ama (bu duruma kadar evdeki malzemelerle gelmiştim) evde vernik yoktu.
En yakın yapı marketten vernik aldım ve vernikledim.Sonuç hiç de fena olmadı :)
BÜYÜK SONUÇ VE BEKLENTİM:Koskadan haber bekliyorum reklam ücretimin ödenmesine dair :)